Vilkår og betingelser

Her kan du lese våre kjøpsbetingelser.  

Sist oppdatert 18.03.2021 – av Nickolass Jensen

1) Bestilling 

Det som står beskrevet i dette avsnittet gjelder for alle kunder på alle markeder i regi av stiftelsen, Bondens marked.

Bestilling gjøres gjennom nettstedet bestilling.bondensmarked.no frem til kl. 12.00 dagen før utlevering. Din bestilling er bindende når bestillingen er registrert på vår server. Ved klikk og hent vil produktene bli pakket slik at de kan hentes på Bondens marked eller angitt utleveringssted. Det oppgis en hentefrist og dersom varene ikke hentes innen fristen vil de kunne bli solgt til andre. Vi ber om forståelse for våre produsenters situasjon og ønsker samtidig å unngå matsvinn. Det er derfor ikke mulig å hente ordren på et senere tidspunkt.

Vi bekrefter din bestilling gjennom å sende deg en ordrebekreftelse på e-post. Dersom ett eller flere produkter i bestillingen mot forventning ikke er tilgjengelig, forbeholder vi oss retten til å kansellere din ordre, eller endre deler av denne. Du vil få beskjed om dette.

Dette betyr: Ved utsolgtsituasjoner der leverandøren av forskjellige årsaker ikke har oppdatert lagerstatus eller har vektvarer som beskrevet i nettbutikken, vil du få melding om det, sammen med informasjon om hva vi kan tilby, enten i form av erstatningsvare, refusjon eller kansellering av bestilling. Du vil bli kontaktet av enten produsent eller koordinator fra Bondens marked dagen før marked i tilfelle dette blir nødvendig.

Avbestilling 

Bekreftet bestilling kan kanselleres før ordren låses kl. 12.00 dagen før levering, etter dette er ordren bindende. Kansellering kan gjøres via din konto.

Kunden kan velge om bestillingen skal utleveres fra markedsplass, gårdsbutikk eller et hentepunkt.

Parter: 

Kunden kjøper varen direkte av produsenten, Bondens marked er kun en formidler.

Kunden er den person som er oppgitt som kjøper i ordrebekreftelsen, og blir i det følgende benevnt «kjøper», «bruker», «du», «deg», «din», eller «ditt». Du må være over 18 år eller ha samtykke fra foresatte for å gjøre bestillinger i vår nettbutikk. 

2) Hentepunkt og levering

Emballasje og forpakning 

Varene leveres i vanlig Bondens marked-pose.

Levering og hentepunkt

Inntil videre tilbys kun henting på Bondens marked og på noen spesifikke midlertidige hentepunkt, men vi vil utvide tilbudet etter hvert.

3) Betaling

Vi tar imot betaling med debetkort og kredittkort, samt Vipps via betalingsleverandøren Nets. Noen spesifikke produkter og produsenter kan ta betalt når varene hentes, men dette er unntaket. Det er ikke mulig å bestille en ordre og kombinere betalingsmetoder.

4) Priser

Prisene er i norske kroner og inkluderer merverdiavgift.

Vi tar forbehold om at prisfeil kan oppstå. 

5) Risikoen for varen

Våre produsenter bærer risikoen for varen inntil den er tilgjengelig for deg.

6) Angrerett 

Ihht. til §22 i Angrerettloven gjelder ikke angreretten ved avtaler om: 

  • levering av varer som forringes eller raskt går ut på dato. 
  • levering av forseglede varer som av hensyn til helsevern eller hygiene ikke er egnet for retur, og der forseglingen er blitt brutt etter levering 
  • Så lenge Covid-19 er påvist i Norge og landet får man ingen retur på varer pga smittefare.

Våre produsenters produkter er å forstå som varer som forringes forholdsvis raskt etter at du mottar dem, og faller derfor utenfor angrerett loven.

7) Forsinkelse

Dersom vi ikke klarer å levere varen i henhold til bestillingen og ordrebekreftelsen, kan du om du vil, heve bestillingen, eller vi kan tilby endring i leveringsinnholdet.

8) Reklamasjon

Når du mottar varen, sammenlign med ordrebekreftelsen, for å sjekke at du har fått varene i henhold til bestillingen. Dersom det er en feil eller mangel ved en vare ved utlevering, ber vi deg gi beskjed direkte til produsenten.

9) Kjøperens forpliktelser 

Kunden er ansvarlig for å skrive inn korrekt informasjon i bestillingen.  

Er det særskilte ønsker eller noe vi burde vite om din bestilling, skriv i ordrenotat på kassesiden før du bestiller.